AFP

De politie heeft in het havengebied van de Engelse stad Dover een 18-jarige verdachte aangehouden in verband met de mislukte aanslag gisteren in de metro in Londen. Wat zijn rol was, is nog onduidelijk.

De politie spreekt van een "belangrijke aanhouding", maar wil in het kader van het onderzoek geen nadere details naar buiten brengen. De arrestatie is geen aanleiding om het terreurdreigingsniveau te verlagen. Dat blijft op het hoogste niveau (kritiek). De politie roept iedereen op alert te blijven.

Dertig gewonden

Gisteren ontplofte in een metrowagon in Londen een emmer in een plastic boodschappentas. Dertig mensen raakten gewond. Zij hadden vooral brandwonden.

De bom heeft volgens de politie niet gewerkt zoals de makers het bedoeld hadden. Vermoedelijk is de ontsteking wel afgegaan, maar is de hoofdlading niet ontploft. Als dat wel was gebeurd, waren er waarschijnlijk enkele tientallen doden gevallen.

De verdachte wordt vastgehouden in een politiebureau in of bij Dover. Op een later moment wordt hij overgedragen aan de politie in Zuid-Londen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door Islamitische Staat.

STER reclame