De spelers van Jong Ajax vieren de 3-1 van Mateo Cassiera Pro Shots

Jong Ajax heeft in de Jupiler League weer alleen de leiding genomen. De Amsterdammers wonnen in Helmond met 4-1. MVV Maastricht en FC Oss lieten in eigen huis steken vallen.

Jong Ajax nam in Helmond met dank aan de grabbelende keeper Stijn van Gassel via Carel Eiting de leiding, maar Furghill Zeldenrust maakte vanaf de stip gelijk. Na rust bezorgden Mateo Cassierra (strafschop en intikker) en Dennis Johnsen de Amsterdammers een royale zege: 1-4.

Concurrenten laten punten liggen

MVV'er Marvin Ogunjimi was tegen Jong PSV het dichtst bij succes. Zijn schot werd echter door doelman Yanick van Osch uit de kruising geplukt: 0-0.

Jong AZ was in Oss te behendig voor de slordige thuisploeg. Ricardo van Rhijn brak het duel na rust open, Ferdy Druijf smeet de deur een kwartier voor tijd hard dicht: 0-2.

Slechte start Eagles

Go Ahead Eagles is na vijf duels nog zonder overwinning. De ploeg van Leon Vlemmings verloor vrijdag op eigen veld met 3-1 van Cambuur Leeuwarden. NEC, dat net als de Eagles uit de eredivisie degradeerde, kwam in Nijmegen niet verder dan 1-1 tegen FC Emmen.

STER reclame