Wout Weghorst viert zijn treffer

AZ langs Sparta, hoofdrol Weghorst

AZ heeft in Rotterdam z'n vierde zege op rij geboekt: 0-2 bij Sparta. Man van de wedstrijd was Wout Weghorst, die twee keer scoorde en twee strafschoppen miste.

AZ heerste vanaf de aftrap. Weghorst zag halverwege de eerste helft een penalty gestopt worden door Roy Kortsmit, mocht nog een keer aanleggen omdat de keeper zijn lijn te vroeg had verlaten, schoot weer tegen Kortsmit aan, schoot even later voorlangs (in plaats van af te leggen) en scoorde dan toch uit een hoekschop.

• NOS
    Wout Weghorst mist strafschop (1)
  • NOS
    Wout Weghorst mist strafschop (2)

Na een aardige fase van Sparta kort voor en meteen na rust maakte Weghorst, na slim klaarleggen vanAlireza Jahanbakhsh, ook de 0-2. Sparta verdiende meer, maar Marco Bizot en slordigheid voorkwamen een treffer.

Door de zege stijgt AZ naar de tweede plaats met evenveel punten (12) als lijstaanvoerder Feyenoord, dat zondag op bezoek gaat bij PSV.