De politie vond 363 kilo cocaïne bij een inval in de Rotterdamse haven
NOS NieuwsAangepast

Medewerker haven Rotterdam gepakt met 363 kilo cocaïne

Een arrestatieteam van de politie in Rotterdam heeft woensdagavond een 43-jarige havenmedewerker gepakt die vermoedelijk medeplichtig is aan drugssmokkel. Het onderzoek naar de man heeft maanden geduurd. De politie probeerde hem op heterdaad te betrappen en dat lukte.

Op het moment van de inval was de man achter de computer bezig met de afhandeling van een container. In die container vond de politie 363 kilo cocaïne.

Opengeknipte container

De politie kwam de verdachte op het spoor na de ontdekking van een opengeknipte container op de terminal van een overslagbedrijf. Het vermoeden was dat er drugs in was vervoerd.

De politie begon samen met de douane en het overslagbedrijf een onderzoek en daarbij kwam de verdachte in beeld. Hij zou de zogenoemde "uithalers" van de drugs helpen door containers op een bepaalde plaats neer te zetten.

Er is huiszoeking gedaan bij de verdachte, een 43-jarige man uit Rozenburg. Daarbij zijn geld en spullen in beslag genomen. Morgen wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Behalve van drugshandel wordt hij verdacht van corruptie. Justitie meldt dat het onderzoek verder gaat, naar andere verdachten en het geld dat met de drugssmokkel is verdiend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl