Giovanni van Bronckhorst
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: PSV nog steeds heel goed

Twee dagen na de afstraffing tegen Manchester City in de Champions League richt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zijn blik weer vooruit. "Als je zo verliest, komt dat hard aan, maar we gaan fris naar zondag."

De trainer wijt de nederlaag niet aan de wijziging van systeem, van vier naar vijf verdedigers. "Het had met spanning te maken. Het helpt niet als je zo snel op een 2-0 achterstand komt. Dan weet je dat het moeilijk wordt."

'Dat is heel voorbarig'

Niet alleen Feyenoord heeft een tik te verwerken gekregen. Ook de tegenstander van zondag, PSV, moest na de 2-0 nederlaag afgelopen zondag bij sc Heerenveen zijn wonden likken. In weinig lijkt de Eindhovense formatie meer op het team dat in 2015 en 2016 kampioen van Nederland werd.

Op de vraag of de rollen zijn omgedraaid, blijft Van Bronckhorst voorzichtig. "Dat is heel voorbarig. Het is nu niet andersom. Het gat is nog maar drie punten. PSV heeft nog steeds een heel goede ploeg. Het was moeizaam tegen Heerenveen, maar PSV heeft genoeg kwaliteit om kampioen van Nederland te worden."

Jørgensen

De koploper van de eredivisie moet het tegen PSV nog doen zonder spits Nicolai Jørgensen. De Deen liep zaterdag in Almelo tegen Heracles een hamstringblessure op en is naar alle waarschijnlijkheid pas over drie weken weer inzetbaar. Zijn positie wordt, net als tegen City, ingenomen door Michiel Kramer.

Ridgeciano Haps is wel weer inzetbaar. De linksback is hersteld van een enkelblessure.

Van Bronckhorst: PSV nog steeds heel goed

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl