ANP
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Gedupeerden aardbeving stellen schadeclaim veilig

De NAM heeft de afgelopen weken 2400 brieven binnengekregen van gedupeerden van de aardbeving bij Huizinge op 16 augustus 2012. De algemene regel is dat het recht op vergoeding van schade ontstaan door de winning van aardgas en aardolie, na vijf jaar verjaart.

De NAM had op 9 augustus een bericht op haar site gezet dat mensen die al een claim hadden ingediend bij het Centrum Veilig Wonen of de NAM, niet hoeven te vrezen voor verjaring, ook als de fysieke schade nog niet is afgehandeld.

Maar er zit een addertje onder het gras. Deze coulance geldt volgens Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders niet bij andersoortige schades.

Daarom heeft hij gedupeerden geadviseerd om voor 16 augustus de NAM een zogeheten stuitingsbrief te sturen om verjaring voorkomen. Ook adviseerde hij gedupeerden die nog geen schade hadden gemeld, dit alsnog te doen.

16 augustus was het vijf jaar geleden dat de aardbeving in Huizinge plaatsvond. Die beving met een kracht van 3,6 veroorzaakte veel schades, schrijft RTV Noord.

Met name bewoners die de NAM nog niet aansprakelijk hebben gesteld, lopen het risico op het verjaren van de schade. Met de brief zorgt een gedupeerde ervoor dat er een nieuwe verjaringstermijn van vijf jaar begint te lopen.

Advertentie via Ster.nl