Shanice van de Sanden en Danielle van de Donk vieren de 2-0 Pro Shots

De Nederlandse voetbalsters hebben hun eerste interland sinds de winst van de Europese titel gewonnen. In Tubeke werd België in een oefenwedstrijd met 2-1 verslagen.

Op het EK in eigen land won Nederland ook met 2-1 van België, een zege die wat moeizaam tot stand kwam. Nu nam de ploeg van coach Sarina Wiegman meteen het heft in handen.

Merel van Dongen, gepasseerd voor het EK, keerde terug in de basis. Ook was er plek voor keepster Angela Christ, Jill Roord en Vanity Lewerissa. Vaste krachten als Sari van Veenendaal, Vivianne Miedema en Jackie Groenen ontbraken wegens blessures.

Dekker en Van de Sanden trefzeker

Halverwege de eerste helft had Oranje een 2-0 voorsprong te pakken, dankzij doelpunten van Anouk Dekker (kopbal uit een hoekschop) en Shanice van de Sanden.

Daarna nam de overmacht af en kort na rust maakte Tine De Caigny de 1-2.

Deense afzegging

Oranje zou aanvankelijk oefenen in en tegen Denemarken, maar dat duel werd geannuleerd wegens een arbeidsvoorwaardelijk conflict tussen de Deense vrouwen en de voetbalbond.

De wedstrijd tegen België werd gespeeld ter voorbereiding op de WK-kwalificatiereeks, die voor de Nederlandse vrouwen op 24 oktober begint. In Groningen is dan Noorwegen de tegenstander.

STER reclame