ANWB: drukste avondspits van het jaar

Aangepast
ANWBverkeer
@ANWBverkeer
De avondspits in een oogopslag. Het drukste moment ligt achter ons, maar het is voorlopig nog niet gedaan met de drukte.
10 maanden geleden

Vanavond is de drukste avondspits van het jaar. Rond 17.30 uur vanavond passeerde de "filetelmachine" van de ANWB de grens van 800 kilometer file, verdeeld over zeker 160 verkeersopstoppingen.

Met de hashtag #regen biedt de ANWB op Twitter zelf een verklaring voor het grote aantal opstoppingen. De piek lag volgens de ANWB op 851 kilometer file.

'Situatie ronduit beroerd'

De verkeersinformatiedienst VID noemt de situatie op zijn website "ronduit beroerd". Om 16.00 uur vanmiddag stonden volgens de VID alle dagelijkse knelpunten al vast, de files zijn volgens de dienst bovendien veel langer dan gewoonlijk.

Het is niet de eerste keer dat automobilisten op de weg de beruchte grens van 800 kilometer file passeren. Dat was ook het geval tijdens Hemelvaart. Toen was het volgens de ANWB 1 kilometer rustiger. "Het verschil merk je niet als je erin staat", zegt een woordvoerder. "Het is gewoon een drama om thuis te komen nu."

ANWBverkeer
@ANWBverkeer
Zojuist brak onze filetelmachine door de 800 km heen. Daarmee is dit de drukste avondspits van het jaar. #Regen
10 maanden geleden

STER Reclame