De coyote heeft minimaal 20 minuten in deze benarde positie gezeten Facebook (Georgie Knox)

Een coyote schoot afgelopen weekend voor haar auto, ze hoorde een krakend geluid en ze dacht dat ze het dier dodelijk had overreden. De Canadese Georgie Knox verbaasde zich echter toen een voorbijganger haar later wees op de nog levende prairiewolf in haar autogrille.

Knox woont in Airdrie, een plaatsje in de Canadese provincie Alberta, en was op weg naar haar werk in Calgary toen het ongeluk gebeurde. Toen ze bij een stoplicht vlak bij haar werk stopte, na een rit van zo'n 35 kilometer, vertelde een bouwvakker dat het beest nog steeds in haar autogrille zat.

Toen ze uitstapte keek de coyote haar aan en knipperde met zijn ogen. Daarop alarmeerde ze de Alberta Fish And Wildlife Enforcement, die het beest uit zijn benarde situatie bevrijdde.

Prairiewolf wordt vrijgelaten na kilometers in autogrille

Uiteindelijk bleek dat het beest slechts lichtgewond is geraakt tijdens de aanrijding. Toen de bioloog groen licht gaf is de prairiewolf weer uitgezet in het wild. "Blijkbaar had Moeder Natuur andere plannen met deze kleine jongen", zegt Knox in een bericht op Facebook. Op dat bericht is inmiddels al meer dan 400.000 keer gereageerd.

Achteraf kreeg Knox op Facebook veel kritiek omdat ze niet gestopt was na de aanrijding. "Ik reed op een donkere binnenweg zonder vluchtstrook of berm", laat ze via Facebook weten. "Ik remde direct toen het dier voor mijn auto sprong, maar ik kon een aanrijding niet meer voorkomen. Ik wilde niet stoppen omdat het onveilig was, wie weet had ik een ander ongeluk veroorzaakt. Ik was zeker dat hij de klap niet had overleefd, daarom reed ik door."

STER reclame