ANP
NOS NieuwsAangepast

John de Mol is 'moe van speculaties' en ontkent bod op NU.nl

Ondernemer John de Mol zegt dat hij geen bod heeft gedaan op nieuwssite NU.nl, die in handen is van het Finse mediabedrijf Sanoma. "Er is geen sprake van een bod, niet op dit moment, niet gisteren en ook niet vorige week", aldus een woordvoerder van Talpa.

Het Financieele Dagblad schrijft vanochtend op basis van bronnen in de sector dat Talpa Holding, het bedrijf van De Mol, serieuze belangstelling voor NU.nl heeft. De Mol komt zelden met een uitgebreide reactie op berichten in de media, maar kiest daar nu wel voor. In een geschreven verklaring noemt hij "de ongecontroleerde berichtgeving in het nieuws" vervelend.

"Ik word hier een beetje moe van, ik ben inmiddels meer tijd kwijt met het reageren op speculaties dan dat ik tijd kan besteden aan het opbouwen van een nieuw mediabedrijf. Daarnaast is het niet alleen vervelend voor mij maar ook voor de aandeelhouders van Sanoma die op het verkeerde been worden gezet en voor de werknemers van NU.nl waar onnodig onzekerheid wordt gecreëerd."

Multimediaal

NU.nl heeft een bereik van ruim zeven miljoen mensen per maand, iets meer dan de NOS en het AD. Er werken zo'n honderd vaste en freelance redacteuren. De overname zou van Talpa een multimediaal uitgeefhuis maken.

De Mol ontkent in zijn reactie niet glashard dat hij interesse heeft voor NU.nl. Ook bevestigt hij dat hij werkt aan een lokaal multimediabedrijf en dat hij wil uitbreiden op het gebied van online, data en concepten.

"Ik hoop dat ik de komende tijd mijn energie voor 100 procent kan steken in het opbouwen van een mediabedrijf in plaats van het moeten reageren op totaal ongegronde geruchten en speculaties", besluit hij.

100 miljoen

Sanoma zegt in een reactie dat NU.nl niet te koop staat. Bronnen vertellen het FD dat Sanoma zo'n 100 miljoen euro wil hebben voor NU.nl, als het toch besluit te gaan verkopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl