Easyjet start samenwerking met Norwegian voor langeafstandsvluchten

ANP

De Britse prijsvechter EasyJet gaat intercontinentale vluchten aanbieden. De maatschappij laat reizigers via Londen Gatwick airport overstappen op verre vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen. Vanaf Schiphol biedt de maatschappij meerdere vluchten per dag naar Gatwick aan.

De samenwerking tussen Easyjet, het Noorse Norwegian en Canadese WestJet werd vanochtend aangekondigd. Hiermee is het mogelijk om vanaf Schiphol met Easyjet te vliegen naar onder andere New York, Los Angeles en Vancouver.

Gatwick

Belangrijke schakel in de samenwerking is de luchthaven Gatwick, de tweede luchthaven van Londen. De prijsvechters hebben het financiƫle risico van de overstapvluchten bij de luchthaven neergelegd. De luchthaven zorgt voor vervangende vluchten in het geval van vertraging. Ook regelt Gatwick desnoods een hotel wanneer er geen vlucht meer beschikbaar is, aldus Easyjet.

Easyjet wilde zijn traditionele businessmodel niet opgeven. "Ons uitgangspunt voor deze samenwerking was dat we ons product niet ingewikkelder gingen maken", zegt een Easyjet-woordvoerder hierover.

Overstappen doe je zelf

Bij aankomst in Londen moet je zelf je koffer ophalen van de bagageband en die vervolgens bij een balie weer inleveren voor je volgende vlucht. Ook moet je opnieuw door de beveiliging. "We willen zeker dat die overstap goed gaat, we hebben de overstaptijd erg ruim genomen, 2,5 uur moet voldoende zijn."

Schiphol

Easyjet vliegt vanuit heel Europa naar Gatwick om daar de langeafstandsvluchten van onder andere Norwegian te 'vullen'. Die samenwerking wil Easyjet ook met andere luchthavens en luchtvaartmaatschappijen beginnen. De prijsvechter noemt onder andere Schiphol als potentiƫle partner.

KLM laat weten niet door de prijsvechter te zijn benaderd.

STER Reclame