Fraser wil 'realistisch' Vitesse zien tegen Lazio

Vitesse trapt de groepsfase van de Europa League af zonder Thulani Serero. De spelmaker raakte afgelopen weekend geblesseerd aan zijn knie en is donderdagavond niet inzetbaar tegen Lazio. Datzelfde geldt voor verdediger Arnold Kruiswijk, die last heeft van zijn rug.

Het duel met de Italianen wordt voor bekerwinnaar Vitesse het eerste duel in een Europees hoofdtoernooi in vijftien jaar. In 2002 strandden de Arnhemmers in de derde ronde van de UEFA Cup tegen Liverpool.

Realistisch

Trainer Henk Fraser wil een "realistisch Vitesse" zien in een nagenoeg uitverkocht Gelredome. "Wij hebben een ploeg die goed kan voetballen, maar soms naïef kan zijn. We moeten voorkomen dat we onszelf daarin verrassen."

Lazio, dat vierde staat in de Serie A, won zondag onder toeziend oog van Fraser met imponerende cijfers van Milan. De Romeinen maakten indruk en wonnen met 4-1.

"Misschien moeten zij ons wel heel erg onderschatten, en misschien moeten zij een off-day hebben en moeten wij 120 procent geven. Maar dat is waar het Nederlandse voetbal nu staat."

Volgens Italiaanse media zal Lazio-coach Simone Inzaghi tegen Vitesse kiezen voor een aantal reservespelers. Zondag wacht immers weer een zware competitiewedstrijd als de Romeinen op bezoek gaan bij Genoa. "Maar ook een B-team van Lazio zal behoorlijk sterk zijn", waarschuwt Fraser.

Vitesse-speler Bryan Linssen op de persconferentie ANP

Bryan Linssen, afgelopen weekend tegen Excelsior nog trefzeker met een prachtig afstandsschot, acht Vitesse niet kansloos tegen de Italiaanse subtopper.

"FC Utrecht heeft het Zenit ook moeilijk kunnen maken. Waarom zouden wij het dan niet kunnen tegen Lazio?", vraagt de flankspeler zich hardop af. "We moeten het beste van onszelf vragen. Laat ze maar komen."

STER reclame