Actie boze Ribéry krijgt staartje

Aangepast
Franck Ribéry verlaat het veld AFP

De eenvoudig gewonnen Champions League-wedstrijd van Bayern München tegen Anderlecht heeft voor Franck Ribéry nog een staartje gekregen.

De aanvaller van Bayern München moest tekst en uitleg geven over zijn woede-uitbarsting nadat de Fransman kort voor tijd werd gewisseld. Ribéry trok eenmaal aan de kant boos zijn shirt uit en smeet het op de bank.

"Zoiets hoort niet bij Bayern München", vond technisch directeur Hasan Salihamidzic na afloop. "Dit is niet oké, hierover zullen we moeten praten."

Verklaring

Ook trainer Carlo Ancelotti wilde graag weten waarom Ribéry zo reageerde. "Het gebeurt vaker dat spelers niet begrijpen waarom ik ze wissel. Het lag niet aan zijn spel, Ribéry voetbalde goed. Maar hij had zondag niet getraind, ik wilde hem wat rust geven."

Woensdagmiddag legde de Fransman via Twitter een verklaring af.

Franck Ribéry
@FranckRibery
#MIASANMIA 💪🏼🔴
9 maanden geleden

"Het gooien met mijn natte shirt heeft niets met respectloosheid te maken", schrijft Ribéry. "In dit shirt geef ik al meer dan tien jaar alles, met al mijn impulsiviteit en mijn wil om te winnen. Velen begrijpen niet wat het is om alles voor je club te geven. Dat spijt me voor ze."