De kisten waarin de slachtoffers worden weggedragen komen aan EPA

In het zuiden van Italië heeft zich bij de vulkaan Solfatara een gezinsdrama voorgedaan. Een jongen van elf klom over een hek een verboden gebied in en viel, waarschijnlijk in een krater. Zijn ouders probeerden hem te redden maar kwamen daarbij zelf om. Een broertje van zeven dat buiten de verboden zone was gebleven was getuige van het drama.

Wat de drie slachtoffers het leven heeft gekost is nog niet duidelijk. Mogelijk zijn ze onwel geworden door gassen in de krater of zijn ze omgekomen door een explosie van hete modder, vlak onder oppervlakte van de krater. De overvloedige regenval van de afgelopen dagen heeft geleid tot meer openingen in de oppervlakte van de vulkaan.

Brandende Velden

De Solfatara-krater is onderdeel van de Campi Flegrei, ofwel de Brandende Velden. De laatste eruptie was in 1198. Tegenwoordig ontsnappen regelmatig rookslierten en er doen zich van tijd tot tijd aardschokken voor. De temperatuur kan plaatselijk oplopen tot 160 graden.

Kenmerkend voor deze vulkaan zijn de fumarolen, openingen in de vulkaan waarbij de uitgestoten gassen grotendeels uit waterdamp bestaan. De overige componenten zijn ijzerverbindingen en zwavelverbindingen.

De Brandende Velden zijn een toeristische attractie in de regio Napels. De velden worden ook veel bezocht door schoolklassen. Door het hele gebied staan waarschuwingsborden en gevaarlijke stukken zijn door hekken omsloten.

STER reclame