Een locatie van het Zadkine
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

ROC Zadkine wil werknemers ontslaan om fraude met tentamens

Het ROC Zadkine in Rotterdam wil twee werknemers ontslaan om fraude. Ze zouden leerlingen hebben geholpen met de voorbereiding van tentamens.

Het gaat om de coördinator van de afdeling Logistiek en een docent. De personeelsleden zouden de tentamens uit de kluis hebben gehaald. De vragen en antwoorden werden direct doorgespeeld naar leerlingen.

Er zijn 41 leerlingen, tussen de 16 en 25 jaar, die door de fraude een voordeel hadden. Zij hebben in totaal 60 tentamens gemaakt die ongeldig zijn verklaard.

Non-actief

De derde betrokkene, een andere leraar, nam zelf ontslag. Verder is er niemand betrokken bij de zaak, zegt een woordvoerder van Zadkine tegen RTV Rijnmond. Met andere tentamens is niet gerommeld.

De drie zouden hun activiteiten in 2016 zijn begonnen. In mei van dit jaar werden ze op non-actief gezet, nadat drie leerkrachten de tentamenfraude hadden gemeld bij de vertrouwenspersoon. Die bracht het schoolbestuur op de hoogte.

Naast de tentamenfraude is er ook gesjoemeld met absentiecijfers bij Zadkine. Leraren bleken soms een hele klas op aanwezig te zetten, terwijl in werkelijkheid maar de helft er echt was.

De gemeente Rotterdam doet onderzoek. In oktober moet dat afgerond zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl