Hulpdiensten bij de plek waar de burgemeester van Moeskroen werd doodgestoken
NOS NieuwsAangepast

'Moord op burgemeester Moeskroen was wraakactie'

De moord van gisteren op de burgemeester van Moeskroen was mogelijk een wraakactie. Volgens Waalse media is de verdachte de zoon van een ambtenaar die twee jaar geleden werd ontslagen.

Na zijn ontslag zou de man in een depressie zijn gekomen en uiteindelijk zelfmoord hebben gepleegd.

Burgemeester Alfred Gadenne (71) werd in zijn nek gestoken toen hij gisteravond rond 20.00 uur de poort van het kerkhof in zijn woonplaats wilde sluiten. Dat deed hij al jaren, ook al voordat hij burgemeester werd. De aangehouden verdachte heeft deels bekend; volgens lokale media is hij 18 jaar.

De autoriteiten hebben zich nog niet uitgelaten over een motief. Gisteravond kon de verdachte nog niet worden verhoord omdat het nog wachten was op een advocaat, zegt correspondent Sander van Hoorn.

Volgens Van Hoorn was Gadenne zeer populair in het dorp. "Hij was echt een stemmenkanon en werd geroemd voor de manier waarop hij met iedereen samenwerkte, ook met gemeenten over de grens, in Frankrijk. Hij deed allerhande taken in Moeskroen en dus ook het dagelijks sluiten van de begraafplaats, tegenover zijn huis. Ook zijn vader was al burgemeester in Moeskroen."

Burgemeester Gadenne sloot elke dag zelf de begraafplaats

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl