Interland afgezegd: Oranjevrouwen niet naar Denemarken

Aangepast
Sarina Wiegman, bondscoach van de vrouwen AFP

De Nederlandse voetbalsters zullen vandaag niet afreizen naar Denemarken voor de oefeninterland tegen het Deense vrouwenelftal in Horsens aanstaande vrijdag. Door een arbeidsvoorwaardelijk conflict met de vrouwenselectie heeft de Deense voetbalbond besloten de oefenwedstrijd af te zeggen.

Oranje speelt deze week toch nog een oefenwedstrijd. Donderdag ontmoet de ploeg in een besloten trainingswedstrijd België. Het duel wordt gespeeld in het nationale voetbalcentrum in het Belgische Tubeke.

EK-finale

Nederland en Denemarken stonden ruim een maand terug in Enschede in de eindstrijd van het Europees kampioenschap. Oranje won met 4-2 en pakte voor het eerst in de geschiedenis de titel.

Volgens de Deense voetbalbond zou de speelsters een salarisverhoging zijn aangeboden van 46%. De speelsters zelf zouden een verdrievoudiging hebben geëist.

De bondscoach van de Denen zei gisteren nog te vertrouwen op een goede afloop. "Het zou ontzettend jammer zijn om negenduizend toeschouwers plus de 800.000 tv-kijkers te moeten teleurstellen", aldus Søren Randa-Boldt.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Niet doorgaan van oefenduel ontzettend jammer'

"Teleurstelling voor alle fans"

"Het is spijtig dat onze interland tegen de EK-finalisten uiteindelijk niet door kan gaan. Een teleurstelling voor onze ploeg, maar zeker ook voor alle fans in Nederland en Denemarken", aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee.

Nederland is in voorbereiding op de start van het WK-kwalificatietoernooi. 24 oktober is de eerste wedstrijd, in Groningen tegen Noorwegen.