Burgemeester Belgisch Moeskroen dood gevonden op begraafplaats

time icon Aangepast
AFP

De burgemeester van de Belgische stad Moeskroen is vermoord gevonden op de begraafplaats tegenover zijn woning. De 71-jarige Alfred Gadenne is bij het sluiten van de poort van het kerkhof in zijn keel gestoken met een mes.

Er is iemand aangehouden, die heeft bekend dat hij erbij betrokken is. Het is nog niet bekend wie de dader is en wat zijn motief is.

Afschuw

De burgemeester opende en sloot de begraafplaats tegenover zijn huis dagelijks. Dat deed hij gisteravond tussen 20.00 uur en 20.30 ook. Daar werd hij volgens Belgische media opgewacht door een man met een mes.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Burgemeester Gadenne sloot elke dag zelf de begraafplaats

De brandweer kreeg een tip dat er iemand was gedood op de begraafplaats van Lowingen, in de gemeente Moeskroen. De politie ging kijken en vond het lichaam van de burgemeester.

Gadenne was sinds 2006 burgemeester van Moeskroen, een plaats in het zuidwesten van België. Hij was lid van de christendemocratische partij CDH. CDH-partijvoorzitter Benoît Lutgen heeft zijn medeleven betuigd. In heel België is met afschuw gereageerd op de moord.

STER Reclame