Ernie Els
NOS SportAangepast

KLM Open raakt publiekstrekker Els kwijt door orkaan Irma

Het KLM Open golftoernooi gaat donderdag in Spijk van start zonder Ernie Els. De Zuid-Afrikaanse voormalig nummer één van de wereld en viervoudig majorwinnaar wil vanwege orkaan Irma bij zijn vrienden en familie in Florida blijven.

"Het is met grote spijt dat ik de keuze heb moeten maken om me terug te trekken uit het KLM Open deze week", laat Els weten. "Ik keek er enorm naar uit om voor het eerst sinds lange tijd af te slaan in dit historische toernooi, maar soms heeft moeder natuur andere plannen."

De 47-jarige Els, afgezakt naar plaats 448 op de wereldranglijst, heeft in Florida een school opgericht voor autistische kinderen en die moest afgelopen weekend worden geëvacueerd. "Het is een onzekere tijd en mijn eerste zorg op dit moment is om iedereen te steunen. Het wordt een zware tijd en we moeten samen de schouders eronder zetten."

Luiten verdedigt titel

De Zuid-Afrikaan was samen met Joost Luiten de grote publiekstrekker van het KLM Open. Luiten verdedigt zijn titel nu met voorname concurrentie van Padraig Harrington, Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl