Django Warmerdam (l) in duel met VVV-speler Tarik Tissoudali (r) Pro Shots

Invaller Nwakali bezorgt VVV punt in Groningen

time icon Aangepast

VVV-Venlo heeft in blessuretijd een punt gepakt bij FC Groningen. De thuisploeg leek tegen VVV-Venlo op weg naar een geflatteerde zege, maar invaller Kelechi Nwakali kopte na een fraaie combinatie met Lennart Thy op de valreep de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1.

Groningen opende sterk en had na een kwartier succes. De ongedekte Mimoun Mahi drukte uit een voorzet van Django Warmerdam na een knappe aanname af.

Daarna werden de Limburgers, ook door slordigheid bij de thuisploeg, gevaarlijk. Mike te Wierik trapte een leep balletje van Thy van de lijn en Torino Hunte talmde bij een enorme kans oog in oog met doelman Sergio Padt.

Na rust kreeg Groningen een strafschop, omdat Jerold Promes Lars Veldwijk naar de grond had gehaald. Mahi, die vorige maand tegen sc Heerenveen twee keer raak schoot vanaf elf meter, miste de buitenkans. Doelman Unnerstall hield VVV in de race door de inzet van Mahi uit zijn doel te ranselen.

De bezoekers waren in de tweede helft beter, kregen kansen via Hunte en Ralf Seuntjens, maar de beste kans was aan de andere kant voor Mahi. De aanvaller van Groningen raakte de paal.

Pas in de extra tijd kreeg VVV loon naar werken. Nwakali wipte de bal over Yoƫll van Nieff, kreeg 'm terug van Thy en kopte de bal daarna fraai over Padt.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Steijn: zag op training al dat Nwakali vaardig is

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Faber: meer oefenen, meer trainen
Statistieken FC Groningen-VVV-Venlo

STER Reclame