Sparta bezorgt FC Twente historische vierde nederlaag op rij

Aangepast
Sparta-speler Craig Goodwin (r) is blij met zijn doelpunt tegen FC Twente ANP Pro Shots

FC Twente beleeft de slechtste start ooit in de eredivisie. Na nederlagen tegen Feyenoord, VVV en PEC was ook Sparta te sterk: 1-0. Craig Goodwin tekende op Het Kasteel voor de enige treffer. Voor Sparta was het de eerste zege dit seizoen.

De nederlaag van Twente was niet alleen de vierde op rij dit seizoen, maar ook het zevende achtereenvolgende verlies in de eredivisie. Daarmee evenaart de club het record uit 1966. Toen ging Twente ook zeven keer op rij onderuit.

Brogno blinkt uit

Sparta speelde zeker niet goed, maar had het geluk dat het ploeterende Twente er helemaal niets van bakte. Loris Brogno blonk in de beginfase uit, schoot net over en gaf de voorzet waaruit Goodwin scoorde. Spits Robert Mühren kopte net over.

Twente kwam niet verder dan enkele halve kansjes. Na rust leek FC Twente de mouwen op te stropen, maar het vuurtje doofde snel. Het was Sparta dat de beste kansen kreeg. "We hadden de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien", stelde ook Sparta-trainer Alex Pastoor.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Hake: nog dertig duels om rapportcijfer op te krikken

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Pastoor: wedstrijd eerder in het slot moeten gooien

Mühren was twee keer dicht bij de 2-0. De eerste keer speelde de spits zich mooi vrij, maar knalde hij de bal op de lat. De tweede keer kreeg Mühren de bal in de diepte en schoot hij over.

Met de moed der wanhoop probeerde Twente in de slotfase nog de 1-1 binnen te halen. Verdediger Jos Hooiveld kwam binnen de lijnen als spits en maakte nog bijna de 1-1. Hij kopte over.

Rode kaart

De ellende voor FC Twente was daarmee nog niet voorbij. Aanvoerder Stefan Thesker kreeg in de extra tijd nog zijn tweede gele kaart van het duel (zijn vijfde in vier duels) en moest de kleedkamer opzoeken.

"Een rapport met 0 uit 4 is duidelijk. We hebben gelukkig nog dertig wedstrijden om het rapportcijfer omhoog te krikken", probeerde trainer René Hake van FC Twente positief te blijven.

Statistieken Sparta - FC Twente

STER Reclame