NOS VoetbalAangepast

Van Seumeren: beste selectie sinds ik eigenaar ben

Van Seumeren: beste selectie sinds ik eigenaar ben

Frans van Seumeren blijft voorlopig nog aan de touwtjes trekken bij FC Utrecht. De eigenaar van de club uit de Domstad is nog lang niet 'uitgespeeld' en is in zijn element vanwege de huidige situatie. Het gaat namelijk goed met de FC.

"Ja. Ik denk dat we nu de beste selectie hebben sinds ik hier eigenaar ben", erkent Van Seumeren, die wel bescheiden blijft. "De topdrie is moeilijk te bereiken. AZ, Vitesse en Heerenveen hebben ook goede ploegen. Het zal blijven gaan tussen plaatsen vier, vijf, zes, zeven. Natuurlijk, als PSV zo blijft presteren als ze nu doen, dan zijn ze kwetsbaar."

Zwarte cijfers

Dat het goed gaat met FC Utrecht heeft te maken met een aantal zaken. Ten eerste de financiële situatie. Van Seumeren verwacht volgend seizoen weer eens zwarte cijfers te schrijven. Dat heeft te maken met het minimaliseren van bedrijfskosten en met de transferinkomsten.

Van Seumeren wil echter de meeste credits geven aan trainer Erik ten Hag. "Ik denk dat Erik een heel belangrijke rol speelt. Hij is een fantastisch goede trainer. Hij kijkt heel breed, niet alleen naar het eerste elftal. Hij kijkt ook mee met het trainingscomplex dat we nu gaan opknappen. Hij is ontzettend toegewijd. Een man naar mijn hart."

Voorlopig zijn de eigen supporters de enigen die Van Seumeren kunnen doen besluiten de stekker eruit te trekken. In het verleden ging het nogal eens mis met spreekkoren vanaf de Bunnikside. "Als dat weer gebeurt dan houd ik ermee op, maar dat weten ze maar al te goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl