Erik ten Hag
NOS VoetbalAangepast

Ten Hag: aanhaken kan alleen als topdrie fouten maakt

FC Utrecht en Erik ten Hag lijken voorbestemd. Vanaf het eerste moment, in de zomer van 2015, klikt het tussen de oefenmeester en de club uit de Domstad. Na de knappe vierde plek van vorig seizoen en de frisse start deze jaargang (zes punten uit drie duels) wordt zijn ploeg zelfs getipt als uitdager van de traditionele topdrie.

Toch gelooft Ten Hag daar niet in. "De afstand tussen de topdrie en de rest is megagroot. Aanhaken kan alleen als ze daar een grote fout maken", zegt hij in aanloop naar het thuisduel met Roda JC van vanmiddag (14.30 uur).

De kloof is zonder hulp niet kleiner te krijgen, denkt hij. "Daar moet Nederland goed naar kijken. Technisch en commercieel gezien is het belangrijk om de juiste spanningsvelden te houden."

Het klikt tussen FC Utrecht en Erik ten Hag

Al voelt Ten Hag zich in Utrecht als in een "warm bad", in het Nederlandse voetbal valt nog veel te verbeteren, vindt hij.

"Wat mij teleurstelt is dat wij beleidsmatig zo veel kansen laten liggen. Hoe lang het duurt om goede competities neer te zetten. En dan heb ik het ook over de trainersopleidingen en hoe we omgaan met nationale selecties, en hoe we daar scouten", spreekt de trainer zijn onvrede uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl