Bob de Voogd juicht na een treffer op het EK
NOS SportAangepast

Kemperman & De Voogd: in twee weken van teamgenoten tot tegenstanders

De euforie was groot na de Europese hockeytitel van de Oranjemannen. Maar de realiteit heeft niet lang op zich laten wachten: vanmiddag, precies twee weken na de EK-finale, begint de competitie weer en dan staan Robbert Kemperman en Bob de Voogd ineens tegenover elkaar.

Kemperman speelt bij Kampong, De Voogd bij Oranje-Rood. En laten nou juist die ploegen elkaar treffen in de eerste speelronde. Kemperman: "Ik heb amper meegetraind bij mijn club. Zo'n voorbereiding zijn we wel gewend. Dat is vaker zo na een toernooi met Oranje."

Strafbal

De ontmoeting van vorig seizoen was er vooral voor Bob de Voogd eentje om snel te vergeten. Zijn ploeg Oranje-Rood verloor van Kampong door een strafbal in de laatste seconden. Daardoor werd regerend kampioen Oranje-Rood uitgeschakeld voor de play-offs en kon Kampong juist doorstomen naar de landstitel.

Hoofdklasse hockey (m): Kampong in extremis naast Oranje-Rood

De Voogd: "Vorig seizoen was voor ons net-niet. We hebben het niet alleen in die wedstrijd laten liggen. Het hele seizoen was zwaar. We waren net gefuseerd en moesten wennen aan elkaar."

Eindelijk kampioen

Kampong veroverde de titel na een jarenlange droogte, het een-na-laatste kampioenschap werd gevierd in 1985. Toch voelt Kampong niet de druk van de kampioen. Kemperman: "We gaan vrij ontspannen de competitie in. Er was vooral opluchting na de titel. Daar was zo lang op gewacht."

Robbert Kemperman scoort in de EK-finale tegen België

Legendarische finale

Het EK in eigen land werd voor zowel Kemperman als De Voogd een zoete herinnering. Met de 4-2 overwinning in de finale tegen België als hoogtepunt. Oranje poetste een 2-0 achterstand weg en dat begon met de aansluitingstreffer van Kemperman, die werd gekozen als mooiste goal van het toernooi.

Kemperman: "We kregen een lange corner, Tot mijn verbazing stond ik best wel vrij. Ik kreeg 'm perfect. Niet nadenken en hij ging erin." De Voogd valt bij: "Die goal was het kantelpunt van de wedstrijd. Heel belangrijk."

In aanloop naar de ontmoeting van vanmiddag hebben Kemperman en De Voogd geen contact met elkaar gehad. Dus geen grapjes en plagerige verwijzingen naar vorig seizoen. "Maar als we elkaar tegenkomen, bestaat de kans op een 'keekie'", waarschuwt Kemperman. De Voogd lacht minzaam.

Kampong-spelers Kemperman en De Wijn blikken vooruit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl