Feyenoord viert de tweede treffer in Almelo

Feyenoord met de schrik vrij in Almelo

Eén helft lang was Heracles in Almelo voor Feyenoord een speelbal op weg naar het Europese avontuur. Maar uiteindelijk kwam de kampioen met de zege nog goed weg: 2-4.

Voor rust heerste Feyenoord. Heracles kwam amper aan de bal, al kreeg het via Joey Pelupessy wel de eerste kans van de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft kreeg Feyenoord een domper te verwerken, toen Nicolai Jørgensen het veld moest verlaten. Hij leek geblesseerd te zijn aan zijn knie, maar na afloop van de wedstrijd verklaarde trainer Giovanni van Bronckhorst dat de spits last heeft van zijn hamstring. Gevreesd wordt dat hij een tijdje uit de roulatie is en woensdag dus ook het Champions League-duel met Manchester City mist.

De landskampioen had overigens verder niet veel last van het gemis van Jørgensen. Voor rust stond het al 0-3, dankzij treffers van Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius.

Na rust op halve kracht

Met de ruime voorsprong dacht Feyenoord de klus na de rust wel op halve kracht te kunnen klaren. Dat ging Heracles te ver. Reuven Niemeijer, die al drie kansen had gemist, maakte 1-3 in de 73ste minuut. Tien minuten voor tijd maakte hij het ook nog spannend door vanaf elf meter de 2-3 binnen te schieten.

Heracles hoopte met een extra spits op een wondertje, en de gelijkmaker hing ook in de lucht, maar invaller Sam Larsson schoof in blessuretijd de beslissende 2-4 in een verlaten doel.

Gemengde gevoelens

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst had na afloop van de wedstrijd gemengde gevoelens. Dat zijn ploeg de winst in de tweede helft nog bijna uit handen gaf, kon hij niet geloven. Maar hij blikte wel zeer tevreden terug op de eerste drie kwartier. "Het beste voetbal dat Feyenoord dit seizoen heeft gespeeld."

Aan de kant van de thuisploeg waren de gevoelens compleet anders. "Een hele matige eerste helft", concludeerde Heracles-coach John Stegeman.