NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 9 september: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, de dag begint grijs en nat. Er kan onweer voorkomen. Vanmiddag wordt het vanuit het westen droog. De temperatuur is maximaal 18 graden.

Wat heb je gemist?

Eerste patiënten uit Sint-Maarten aangekomen op Curaçao

Twaalf zieken en gewonden uit Sint-Maarten zijn gisteravond in het ziekenhuis van Willemstad op Curaçao aangekomen. Ze zijn eerst per helikopter naar Sint-Eustatius overgebracht. Daarvandaan zijn ze met een ambulancevliegtuig naar Curaçao doorgevlogen.

Het ziekenhuis heeft extra mensen ingezet. Velen hebben zich al voor de orkaan vrijwillig gemeld, toen ze hoorden dat er patiënten uit Sint-Maarten zouden komen.

Voor de komst van de patiënten is een afdeling vrijgemaakt

Florida wil in totaal 5,6 miljoen mensen evacueren om Irma

Florida heeft 5,6 miljoen mensen opgeroepen om de staat te verlaten vanwege de komst van orkaan Irma. Dat is meer dan een kwart van de totale bevolking. De verwachting is dat Irma aan het eind van het weekend aan land komt in de VS. De orkaan was, nadat hij in Sint-Maarten een ravage had veroorzaakt, even afgezwakt tot een orkaan van de vierde categorie, maar is nu weer gegroeid naar de hoogste categorie.

De gouverneur noemt het de gevaarlijkste en grootste storm die Florida ooit heeft meegemaakt. "We hebben weinig tijd. Vertrek nu", riep hij op

'Voormalig wielerarts brengt Van Moorsel in verband met epo'

Voormalig wielerarts Peter Janssen verklaart zaterdag in een uitgebreid interview in de Volkskrant dat hij voormalig wereld- en olympisch kampioene Leontien van Moorsel na de eeuwwisseling aan epokuren heeft geholpen. Daarnaast doet hij een boekje open over hoe andere renners door hem medisch werden begeleid.

Van Moorsel, die vier olympische titels achter haar naam heeft staan en nooit positief is bevonden, laat in een reactie weten dat ze Janssen kent als keuringsarts vanuit haar jeugd en dat ze ook wel bij hem in de praktijk kwam. Ze ontkent epogebruik.

Oud-wielerarts brengt Van Moorsel in verband met epo

Straten in Den Haag ondergelopen na hevige regen

De hevige regen heeft op sommige plekken in Den Haag tot wateroverlast geleid. In korte tijd viel gisteravond zoveel neerslag dat straten in het centrum van de stad onderliepen. Ook kwamen tunnels vol water te staan.

De brandweer moest tientallen keren uitrukken om mensen te helpen.

Verder vandaag...

Het is dit weekend Open Monumentendag. Vierduizend monumenten in Nederland zetten hun deuren gratis open voor het publiek.

De Noordoostpolder bestaat 75 jaar. Het gebied viel droog tijdens de Duitse bezetting van Nederland.

Noord-Korea viert z'n 69 jarige bestaan.

In New York wordt de vrouwenfinale van de US Open gespeeld. Die begint om 22.00 uur Nederlandse tijd en gaat tussen Amerikaanse tennissters Sloane Stephens en Madison Keys.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl