Een man bereidt zijn huis voor op de komst van Irma
NOS NieuwsAangepast

Florida wil in totaal 5,6 miljoen mensen evacueren om Irma

Florida heeft 5,6 miljoen mensen opgeroepen om de staat te verlaten vanwege de komst van orkaan Irma. Dat is meer dan een kwart van de totale bevolking.

De oproep geldt vooral voor mensen uit de zuidelijke helft van Florida en mensen die in slecht gebouwde huizen wonen. De verwachting is dat Irma aan het eind van het weekend aan land komt in de VS. De orkaan was, nadat hij in Sint-Maarten een ravage had veroorzaakt, even afgezwakt tot een orkaan van de vierde categorie, maar is nu weer gegroeid naar de hoogste categorie.

Al dagen verkondigt gouverneur Scott dat de mensen in Florida hun spullen moeten pakken. Met name de inwoners van de kustgebieden lopen gevaar vanwege de verwachte overstromingen. Eerder gaf de staat al opdracht aan zo'n 500.000 mensen om hun huis te verlaten.

Vertrek nu

De gouverneur noemt het de gevaarlijkste en grootste storm die Florida ooit heeft meegemaakt. "We hebben weinig tijd. Vertrek nu", riep hij op. Een weerkundige van het Amerikaanse orkanencentrum waarschuwt dat de orkaan iedereen die niet vertrekt het leven kan kosten.

De afgelopen dagen is er een massale uittocht geweest uit Florida. Op veel plaatsen is de benzine op en er waren lange files.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl