Bunschoten rouwt om Savannah
NOS NieuwsAangepast

Verdachte moord Savannah drie maanden langer vast

De voorlopige hechtenis van de jongen die wordt verdacht van de moord op de 14-jarige Savannah uit Bunschoten is met drie maanden verlengd. De jongen van 16 uit Den Bosch stond vandaag voor het eerst voor de rechter, achter gesloten deuren.

Vorige week werd bekend dat de jongen wordt verdacht van moord. Aanvankelijk ging het Openbaar Ministerie nog uit van doodslag, maar na onderzoek naar zijn internetverkeer werd de verdenking verzwaard. Wat er uit dat onderzoek is gekomen, is niet bekend. Er wordt nog een forensisch en een persoonlijkheidsonderzoek gedaan.

Bij de pro-formazitting in Utrecht was veel familie van Savannah aanwezig. Volgens de advocaat van de verdachte was het de eerste keer dat de verdachte in dezelfde ruimte was met nabestaanden. "Voor alle betrokken is dat heel intensief", zei advocaat Fleur Zijderveld tegen RTV Utrecht. Volgens haar is het een zware tijd voor haar cliënt. "Hij houdt het vol, maar het is niet makkelijk. De druk op hem is erg hoog"

De ouders van de 16-jarige jongen waren erbij vandaag. De volgende zitting is op 24 november.

Bezittingen Savannah

Het lichaam van Savannah werd op 4 juni gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten. Daar is later nog gezocht naar haar portemonnee en telefoon, maar die werden niet gevonden. De 16-jarige verdachte had haar bankpas, identiteitskaart en fietssleutels in zijn bezit.

Twee dagen voor de vondst van het lichaam van Savannah werd twintig kilometer verderop het lichaam van Romy uit Hoevelaken gevonden, in Achterveld. Zij was ook door een misdrijf om het leven gekomen. Een jongen van 14 zit daar voor vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl