Brady en Patriots openen NFL-seizoen met verbijsterende nederlaag

De start van het nieuwe NFL-seizoen is afgelopen nacht zeer opmerkelijk verlopen. Torenhoog favoriet New England Patriots, dat vorig seizoen voor de vijfde keer de Super Bowl won, verloor thuis met 27-42 van Kansas City Chiefs. Bij rust ging de thuisploeg nog aan de leiding.

Tom Brady moest zijn meerdere erkennen in Alex Smith

Tom Brady zou zijn team wel weer even bij de hand nemen en in de voorbeschouwingen op dit seizoen was er eigenlijk geen ploeg die in staat werd geacht om de Patriots te verslaan, maar in de eerste speelronde ging het dus direct al mis.

Bij de Chiefs scoorde rookie Kareem Hunt drie keer en gaf Alex Smith twee touchdown passes. Brady, de 40-jarige iconische quarterback van de Patriots, kon daar met name in de tweede helft niets tegenover stellen voor de ruim 65.000 aanwezige toeschouwers.

"Dit was simpelweg een zeer zwakke poging en we zullen veel beter moeten presteren", aldus Brady. "Niet veel plays lukten vanavond."

Patriots-aanwinst Mike Gillislee onttrok zich met drie touchdowns nog enigszins aan de malaise. Ook Dont'a Hightower scoorde een voldoende, maar hij viel in het derde kwart geblesseerd uit.

New England heeft anderhalve week om de schokkende nederlaag te verwerken. Volgende week zondag gaat het seizoen verder met een uitwedstrijd tegen New Orleans Saints.