NOS SportAangepast

Stephens weerstaat Williams en treft Keys in finale US Open

Sloane Stephens heeft de finale van de US Open bereikt. De 24-jarige Amerikaanse was in een vreemde, maar meeslepende partij met 6-1, 0-6, 7-5 haar landgenote en tweevoudig winnares Venus Williams de baas. In de finale treft ze Madison Keys.

Acht keer eerder stond de 37-jarige Williams in New York in de halve eindstrijd. Toch leek ze in de eerste set volledig bevangen door de spanning. Vrijwel elke keer als ze de aanval koos, vloog de bal in het net of buiten de lijnen.

Stephens hoefde niets anders te doen dan wachten op een fout. Liefst 17 van de 27 punten die ze maakte in de eerste set, kreeg ze in haar schoot geworpen. Na 24 minuten was de set binnen en leek de ongeplaatste Amerikaanse hard op weg naar haar eerste grandslamfinale.

Kantelmoment

De tien minuten durende openingsgame van de tweede set was buitengewoon spannend. Maar toen Williams die te pakken had, keerde de partij als een blad van een boom om.

Venus Williams feliciteert Sloane Stephens

De publieksfavoriete vond haar ritme en plots was Stephens weerloos tegen de bikkelharde slagen van haar opponente. Vijf eenzijdige games en twintig minuten later was de stand weer in balans, maar helde de partij stevig naar Williams.

Het duel had echter nog een verrassing in petto: vanuit het niets wist Stephens de eerste twee games te veroveren. Een prachtig en meeslepend gevecht volgde, waarin Williams de rally's domineerde, maar Stephens op elke kanonskogel een antwoord had.

Keys verpulvert Vandeweghe

Zo vermakelijk als de eerste halve finale was, zo eenzijdig was de tweede partij. Madison Keys liet in opnieuw een Amerikaans onderonsje geen spaan heel van Coco Vandeweghe: 6-1, 6-2.

Vijf games lang naderde het spel van de als vijftiende geplaatste Keys de perfectie. Pas in game zes liet ze haar eerste twee afzwaaiers noteren, maar de eerste set gaf ze niet meer uit handen.

Vandeweghe (die niet slecht speelde en van alles probeerde) keek in de tweede set eveneens binnen een mum van tijd tegen een achterstand van twee breaks aan.

Ace

Op dat moment had Keys een medische time-out nodig, maar de dijbeenblessure hinderde haar nauwelijks. Met een ace op haar eerste matchpoint maakte ze een einde aan de ongelijke strijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl