Emily Nagel zal bij team AkzoNobel haar debuut gaan maken in de Volvo Ocean Race
NOS Sport

Tienpont kiest jonge Bermudaanse voor Ocean Race

Schipper Simeon Tienpont heeft opnieuw een getalenteerde jonge zeilster toegevoegd aan zijn AkzoNobel-team dat in oktober van start gaat in de Volvo Ocean Race. De 23-jarige Bermudaanse Emily Nagel zal aan boord van de onder Nederlandse vlag varende boot debuteren in de prestigieuze zeilrace om de wereld.

Nagel is de derde vrouw die door Tienpont is geselecteerd voor de wedstrijd die op 22 oktober begint in het Spaanse Alicante. Eerder voegde hij al Annemieke Bes en Marine Grael toe aan zijn ploeg. Nagel zal de jongste zeilster zijn die deelneemt aan de Volvo Ocean Race.

Sterke vrouw

"Wij waren op zoek naar een sterke vrouw met veel technische vaardigheden die goed in de huidige groep zou passen", licht Tienpont zijn keuze toe. Hij maakte kennis met de zeilster tijdens de afgelopen America's Cup en beschouwde haar sindsdien als een zeer goede kandidaat voor zijn team.

Dat hij ook inderdaad bij Nagel is uitgekomen, doet de uitverkorene meer dan deugd. "Een jeugddroom die uitkomt", bekent ze. "Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gebeuren, maar toen deze kans voorbijkwam, heb ik 'm met beide handen gepakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl