Miami Beach
NOS NieuwsAangepast

Op de vlucht voor orkaan Irma? Een vliegticket kost opeens 3200 dollar

Mega-orkaan Irma stormt af op Florida. De inwoners van Zuid-Florida hebben de opdracht gekregen het gebied te verlaten. Met de auto, de bus of de trein. Of met het vliegtuig. Maar dat wordt een dure grap, want de prijzen van vliegtickets rijzen de pan uit door de run op vluchten uit het rampgebied.

Bij Delta Airlines kost een ticket van Miami naar Phoenix in Arizona opeens 3200 dollar in plaats van 547 dollar. Een ticket van Miami naar Newark kost bij American Airlines 1750 dollar in plaats van de gebruikelijke 150 dollar.

De luchtvaartmaatschappijen ontkennen dat ze woekerprijzen vragen en wijten de exorbitante prijzen aan de algoritmes van reis- en ticketwebsites. "Wij hebben de prijzen niet verhoogd als gevolg van de orkaan", zegt een woordvoerder van Delta. Inmiddels bieden zowel Delta Airlines als JetBlue en American Airlines stoelen aan tegen gereduceerde prijzen, tot maximaal 400 dollar.

Luchtvaartmaatschappijen proberen bovendien meer vluchten uit te voeren en grotere vliegtuigen in te zetten. Ze zien ook af van boetes voor passagiers die hun vlucht moeten annuleren of omboeken.

Woensdag zijn al honderden vluchten geannuleerd. Op de luchthavens van Miami, Fort Lauderdale en Fort Myers wordt het aantal binnenlandse en intercontinentale vluchten snel teruggebracht.

Orkaan Irma bereikt Florida naar verwachting op zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl