Thierry Baudet
NOS NieuwsAangepast

Huis Thierry Baudet beklad met verf en anarchistisch teken

Het huis van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in Amsterdam is beklad. Op de voordeur is met roze verf een anarchistisch teken en het vrouwensymbool aangebracht.

De actiegroep Radicaal Anarchistisch Feministisch Front claimt op de website IndyMedia achter de bekladding te zitten. "We protesteren met deze actie tegen het verderfelijke gedachtengoed van Baudet", meldt de organisatie, die zegt ook een 'traktatie' achtergelaten te hebben in zijn brievenbus.

Een woordvoerder van de Tweede Kamerfractie van FvD laat namens partijleider Baudet weten dat hij "grote waardering heeft voor de professionele wijze waarop de Amsterdamse politie deze zaak voortvarend heeft opgepakt". Meer wil de partij op dit moment niet over het incident zeggen.

Minister Asscher van Sociale Zaken noemt de actie schandelijk. "Handen thuis, ook als je het vurig met iemand oneens bent", laat hij via Twitter weten.

Ook PVV-leider Wilders spreekt zijn afschuw uit. Het is verschillende PVV-politici overkomen dat hun huis is beklad. Het is totaal fout, zegt Wilders. "We moeten, om welke politicus het ook gaat, dit met kracht verwerpen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl