Kasteel Cannenburch in Vaassen
NOS NieuwsAangepast

'Toeristen, kom ook naar onze kastelen'

Onze molens, de kust en het centrum van Amsterdam: jaarlijks komen er miljoenen buitenlandse toeristen voor naar Nederland. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) probeert nu ook de Nederlandse kastelen op de kaart te krijgen bij de toeristen.

Vandaag start een campagne waarbij een kleine dertig kastelen worden uitgelicht. De campagne richt zich vooral op Duitsers en Vlamingen.

Druk

Jaarlijks komen er meer dan 15 miljoen buitenlandse toeristen naar Nederland. Dat leidt vooral in de hoofdstad tot geklaag van inwoners, die zien dat het steeds drukker wordt. Toch denkt NBTC dat er nog meer toeristen bij kunnen komen.

"Wij denken dat er nog veel ruimte is, zeker als je het spreidt over heel Nederland", zegt Arno Ruis van NBTC. "Kastelen liggen vaak in het buitengebied en daar is nog heel veel plaats."

Het NBTC verwacht dat de kastelen op termijn tienduizenden extra buitenlandse toeristen per jaar gaan trekken. Dat moet er ook toe leiden dat toeristen meer geld gaan uitgeven in de omgeving van de kastelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl