Denifl wint de zeventiende etappe in de Vuelta Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Stefan Denifl (Aqua Blue) heeft in de Ronde van Spanje de zware zeventiende etappe gewonnen. De Oostenrijker hield na een lange vlucht knap stand op de ijzingwekkend steile slotklim. Chris Froome had het zwaar, verloor tijd op Vincenzo Nibali en Wilco Kelderman, maar behield wel de rode leiderstrui.

De zeven kilometer lange slotklim, de Altos de los Machucho (met stroken tot 28%), werd door de Spaanse pers al 'rampas inhumanos' genoemd, onmenselijke hellingen. En dat was aan het gezicht van Froome te zien.

Chris Froome heeft het moeilijk in de zeventiende etappe van de Vuelta EPA

Dankzij de hulp van zijn vazallen Wout Poels, Gianni Moscon en Mikel Nieve, kon de Brit van Sky de schade beperken. Wel liepen de nummers twee tot en met vier op hem in: nummer twee Nibali zelfs 42 tellen.

Kelderman eindigde als negende en verloor vijftien seconden ten opzichte van zijn concurrenten. De Nederlander blijft wel derde in het algemeen klassement.

Het klassement van de Vuelta na de zeventiende etappe NOS

Alberto Contador viel weer eens aan en boekte een bescheiden succes. Maar de voor de Spaanse liefhebbers gedroomde dagzege deze Vuelta bleef uit. Denifl gooide roet in het eten door hem 0.28 seconden voor te blijven.

Denifl maakte deel uit van een vroege vluchtgroep met ook Julian Alaphilippe, Daniel Moreno, Alessandro De Marchi, Davide Villella en Magnus Cort Nielsen. Liefst negen minuten marge kregen de zes. Aan de voet van de slotklim was daar nog maar 1.30 van over.

Het leek niet toereikend te zijn, zeker niet toen tweevoudig ritwinnaar Miguel Ángel López en Contador op de pedalen gingen staan. Maar de 29-jarige Denifl versaagde geen moment.

Uitslag etappe 17 Vuelta

STER reclame