Youtube

Aflevering Peppa Pig van de buis gehaald in Australië

tijd van publicatie

"Geen zorgen Peppa, spinnen zijn héél klein en kunnen je geen pijn doen", dat krijgt animatiefiguurtje Peppa Pig in de aflevering Mister Skinnylegs van de kinderserie te horen. Dat klopt voor West-Europa, maar in Australië leidde het zinnetje afgelopen week tot een hoop commotie. Daar zijn namelijk spinnen die je wél pijn kunnen doen.

"Een kijker klaagde daarover bij de omroep, waarop Nickelodeon liet weten dat de spin in de aflevering niet echt was en dat kinderen zich daarin niet zouden vergissen", vertelt correspondent Robert Portier. Maar toen de commotie toenam heeft de omroep het programma toch van de buis gehaald.

De serie is al een aantal jaar oud en wordt in verschillende landen uitgezonden. In 2012 besloot de Australische omroep ABC om de aflevering niet uit te zenden, maar Nickelodeon deed het deze week toch.

Beten van de twee dodelijkste spinnen in Australië, de tunnelwebspin en de roodrugspin, leiden elk jaar tot ongeveer 4000 gewonden. De slachtoffers kunnen zelfs overlijden als ze geen tegengif krijgen.

STER Reclame