Argentinië wint weer niet, Uruguay doet goede zaken

De strijd in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiezone blijft ongemeen spannend. Tal van landen leven nog tussen hoop en vrees.

Argentinië stelde weer teleur en bleef voor de derde keer op rij zonder zege. In Buenos Aires kwamen Messi en consorten niet verder dan 1-1 tegen Venezuela.

Lionel Messi verbijt de teleurstelling tegen Venezuela

Argentinië verzuimde voor rust afstand te nemen van de hekkensluiter. Zo misten Mauro Icardi, Angel Dí Maria en Paulo Dybala behoorlijke kansen.

Na rust nam Venezuela verrassend de leiding via Jhon Murillo, die zijn bewaker te slim af was. Argentinië maakte snel gelijk dankzij een eigen doelpunt van Rolf Feltscher, maar een zege zat er niet in voor de Argentijnen.

Zege Uruguay

Uruguay won met 2-1 het uitduel met Paraguay. De Uruguayanen mazzelden bij de tweede goal toen Luis Suárez met een schot de bal via de lat en de nietsvermoedende Gustavo Gómez alsnog in het doel zag belanden.

Arturo Vidal ligt teleurgesteld op het veld

Chili liet een steek laten vallen. De kampioen van Zuid-Amerika ging in La Paz met 1-0 onderuit tegen Bolivia. Koploper Brazilië, al zeker van het WK, speelde met 1-1 gelijk tegen Colombia.

Juan Carlos Arce zette Bolivia in de 59ste minuut vanaf de strafschopstip op voorsprong, nadat Marcelo Díaz hands had gemaakt. De Boliviaanse invaller Alejandro Chumacero kreeg in de slotminuut zijn tweede geel, maar het thuisland sleepte de zege op Chili binnen.

Peru profiteert

Peru profiteerde van de nederlaag van Chili door het uitduel met Ecuador met 2-1 te winnen. Edison Flores (73') en Paolo Hurtado (76') zorgden voor de Peruaanse goals. Een benutte strafschop van Enner Valencia in de tachtigste minuut was niet voldoende voor Ecuador.

Willian juicht na zijn treffer voor Brazilië

In het snikhete Barranquilla knalde Willian Brazilië op slag van rust op voorsprong tegen Colombia. PSV'er Santiago Arias gaf in de 56ste minuut de assist op de gelijkmakende kopbal van Radamel Falcao. Ex-Ajacied Davinson Sánchez stond ook in de basis bij Colombia.

De nummers 1 tot en met 4 gaan naar het WK en de nummer 5 speelt een play-off om een WK-ticket tegen Nieuw-Zeeland. Chili, op het WK 2014 uitgeschakeld in de achtste finales, is de nummer zes en staat in deze stand op uitschakeling.