Hakim Ziyech in actie tegen Mali

Ziyech van held tot schlemiel bij Marokko

Marokko heeft verzuimd de koppositie in de Afrikaanse WK-kwalificatiegroep C over te nemen. Na de verrassende 2-1 thuisnederlaag van koploper Ivoorkust kwam Marokko mede dankzij een gemiste strafschop van Hakim Ziyech niet langs Mali (0-0).

Afgelopen vrijdag was Ziyech bij zijn rentree voor Marokko nog de absolute uitblinker. Hij leidde de Atlasleeuwen met twee goals en twee assists naar een 6-0 overwinning op Mali. Nu miste Ziyech in de 72ste minuut een strafschop. Een minuut later haalde bondscoach Hervé Renard hem naar de kant.

Nordin Amrabat en Karim El Ahmadi stonden in de basis bij Marokko en Oussama Tannane kwam voor Ziyech in de ploeg. Marokko speelde voor de derde keer in deze kwalificatiegroep met 0-0 gelijk.

Tiental Gabon stunt in Ivoorkust

Axel Meye en Mario Lemina zetten Gabon in de eerste helft op voorsprong bij Ivoorkust. Na een rode kaart voor Lloyd Palun speelde Gabon de hele tweede helft met tien man, maar verder dan een goal van Maxwell Cornet kwam Ivoorkust niet in Bouaké.

Met twee speelrondes te gaan leidt Ivoorkust met 7 punten, voor Marokko (6), Gabon (5) en Mali. In de volgende speelronde ontvangt Marokko Gabon en gaat Ivoorkust naar Mali. Gabon-Mali en Ivoorkust-Marokko zijn de laatste duels. Alleen de groepswinnaar gaat naar het WK.