Serviër Aleksandar Kolarov viert feest na de zege op Ierland

Servië op WK-koers, 17-jarige helpt Wales opnieuw

Servië heeft nog steviger de leiding genomen in WK-kwalificatiegroep D door op bezoek bij concurrent Ierland met 1-0 te winnen. Wales kon daardoor (met een 2-0 overwinning bij Moldavië) naar de tweede plaats klimmen.

6. Moldavië 8-2 (4-20)

In de eerste helft gebeurde er weinig: Shane Duffy scoorde met het hoofd, maar zijn treffer werd afgekeurd (buitenspel). En Aleksandar Mitrovic probeerde met een puntertje vergeefs doelman Darren Randolph te verrassen.

Aleksandar Kolarov poeierde tien minuten na rust de bal met links in het kruis. Het werd wel nog spannend toen Nikola Maksimovic rood kreeg (neerhalen doorgebroken speler) en de Ieren gas gaven. Doelman Vladimir Stojkovic redde nog knap op een uithaal van Daryl Murphy.

WK-kwalificatie: Ierland-Servië

Bij de Welshmen leidde het 17-jarige Liverpool-talent Ben Woodburn de winst op Moldavië in. De invaller gaf de assist bij de 0-1 van Hal Robson-Kanu tien minuten voor tijd. Aaron Ramsey scoorde daarna ook nog.

Woodburn debuteerde afgelopen zaterdag voor Wales en bezorgde zijn land met een afstandsschot meteen een 1-0 overwinning op Oostenrijk.

WK-kwalificatie: Moldavië-Wales

Het derde duel in groep D ging vanavond tussen Oostenrijk en Georgië en dat eindigde in 1-1.

WK-kwalificatie: Oostenrijk-Georgië