Turkije viert de winst op Kroatië

Turkse en IJslandse zege doen spanning stijgen

In WK-kwalificatiegroep I hebben IJsland en Turkije voor een enorme ommezwaai gezorgd. IJsland nestelde zich door een 2-0 overwinning op Oekraïne naast koploper Kroatië, dat met 1-0 verloor van Turkije.

IJsland en Kroatië hebben twee punten voorsprong op Turkije en Oekraïne.

6. Kosovo 8-1 (3-20)

IJsland kreeg in Reykjavik voor rust al de grootste kansen, maar Birkir Bjarnason en Gylfi Sigurdsson misten. Sigurdsson maakte die missers na rust goed door twee keer van dichtbij te scoren.

WK-kwalificatie: IJsland-Oekraine

In Eskisehir was Kroatië in de eerste helft het gevaarlijkst. Mateo Kovacic stuitte op Volkan Babacan en Burak Yilmaz redde op de lijn, al maakte hij daarbij wel hands.

Na rust maakte Besiktas-aanvaller Cenk Tosun uit de rebound, na een knal van Oguzhan Özyakup, de enige treffer en daarmee hield hij de WK-droom van Turkije levend.

WK-kwalificatie: Turkije-Kroatië

Het derde duel in de groep was Kosovo-Finland: 0-1. Teemu Pukki scoorde zeven minuten voor tijd.

WK-kwalificatie: Kosovo-Finland