Isco en Álvaro Morata feliciteren elkaar

Spanje en Italië nemen verder afstand in groep G

Spanje ligt nog steeds op poleposition voor een rechtstreeks WK-ticket in groep G. De wereldkampioen van 2010 verpulverde Liechtenstein met 8-0 en zag concurrent Italië met 1-0 winnen van Israël. De Italianen zijn door puntenverlies van Albanië zo goed als zeker van deelname aan de play-offs, maar kunnen ook nog eerste worden.

De Spanjaarden, die zaterdag indruk maakten met een 3-0 zege op de Italianen, liepen voor rust al uit naar een 4-0 voorsprong in Vaduz na goals van Sergio Ramos, Álvaro Morata, Isco en David Silva.

De honger van de manschappen van Julen Lopetegui bleek nog niet gestild. Invaller Iago Aspas prikte er twee in en ook Morata zag zijn naam nog een keer op het scorebord vertoond worden.

WK-kwalificatie: Liechtenstein-Spanje

De dubbele cijfers leken in de maak, maar dat werd Liechtenstein, goed voor één schot binnen de palen, bespaard. Via een eigen doelpunt van Maximilian Göppel werd het nog wel 8-0.

Italianen verslaan Israël

De nummer twee in de groep, Italië, had het in Reggio Emilia een stuk lastiger met Israël. Het elftal van Giampiero Ventura had meer balbezit en creëerde meer kansen, maar kwam pas in de 53ste minuut tot scoren via Ciro Immobile.

WK-kwalificatie: Italië-Israël

Met nog twee wedstrijden te gaan in de kwalificatiereeks staat de viervoudig wereldkampioen drie punten achter Spanje. Maar door het puntenverlies van Albanië bij Macedonië zijn de Italianen, op basis van een veel beter doelsaldo, zo goed als zeker van deelname aan de play-offs.

Gelijkspel Albanië

Albanië kwam tegen Macedonië nog wel op een 1-0 voorsprong door een rake kopbal van Odise Roshi, maar twaalf minuten voor tijd kwam het thuisland langszij. Aleksandar Trajkovski benutte een strafschop, nadat er hands was gemaakt: 1-1.

WK-kwalificatie: Macedonië-Albanië