Zuid-Korea naar WK, Syrië in extremis naar play-off

Zuid-Korea heeft zich verzekerd van een WK-ticket. De ploeg van bondscoach Shin Tae-Yong speelde in de Aziatische kwalificatie met 0-0 gelijk bij concurrent Oezbekistan en zag de andere concurrent Syrië met 2-2 gelijkspelen in Iran.

Gelijkspel bezorgt Zuid-Korea WK-ticket

De strijd om de tweede plaats achter Iran, al zeker van het WK, lag vooraf nog helemaal open. Toen Syrië door een goal van Tamer Haj Mohamad op een 1-0 voorsprong kwam, stonden de Syriërs zelfs virtueel tweede.

Iran boog de achterstand echter om in een 2-1 voorsprong via twee goals van Sardar Azmoun en daarmee was Zuid-Korea weer virtueel tweede en had Oezbekistan de derde plaats, goed voor plaatsing voor de play-off, te pakken.

Ontknoping

Drie minuten in blessuretijd bracht Omar Al Soma Syrië weer op gelijke hoogte in Teheran en dat was genoeg voor de derde plaats en plaatsing voor de play-off, waarin de nummer drie van de andere groep de tegenstander is, mogelijk Saudi-Arabië