AFP
NOS VoetbalAangepast

Drie potentiële debutanten in selectie Oranjevrouwen

Lize Kop, Marjolijn van den Bighelaar en Barbara Lorsheyd kunnen hun debuut maken voor de Oranjevrouwen. De drie zijn door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor het oefenduel met Denemarken op 15 september.

Het duel in het Deense Horsens. een stad in de Deense regio Midden-Jutland, is een reprise van de EK-finale van 6 augustus jongstleden (4-2 winst Oranje). Vanwege blessures zijn Jackie Groenen (hamstring), Desiree van Lunteren (duim), Vivianne Miedema en keepster Sari van Veenendaal (beiden liesblessures) er niet bij.

Ajax-verdedigster Merel van Dongen ontbrak tot haar grote teleurstelling op het EK in eigen land, maar is door de bondscoach nu weer opgeroepen.

'Respecteer beslissing Van den Berg'

Mandy van den Berg ontbreekt. Ze raakte tijdens het afgelopen EK haar basisplaats kwijt en heeft aangegeven zich voorlopig niet beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal.

"Ik vind dat hartstikke jammer, maar ik respecteer haar beslissing", aldus bondscoach Wiegman. "Ze heeft tijd nodig om dit te verwerken. Ze heeft zich als een geweldige topsporter en mens gedragen. Mede daardoor hebben we zo gepresteerd als we hebben gedaan."

Zonder Foppe

Een andere afwezige is Foppe de Haan, die tijdens het gewonnen EK deel uitmaakte van de technische staf. Dat was echter al bekend. "We hebben fantastisch samengewerkt met Foppe en de hele technische staf", aldus Wiegman.

"Maar we wisten van te voren dat de samenwerking alleen voor dat toernooi zou zijn. We gaan op zoek naar een vervanger."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl