Kamerlid van Macrons partij stapt op na uitdelen van klappen aan collega

Aangepast
LREM-kamerlid M'jid El Guerrab AFP

Het Franse parlementslid M'jid El Guerrab stapt uit de partij van president Macron, La République En Marche (LREM). El Guerrab blijft wel lid van de Assemblée Nationale, de Franse Tweede Kamer.

Vorige week woensdag had Guerrab op een terras een woordenwisseling met Boris Faure van de Parti Socialiste. Daarbij sloeg Guerrab Faure met een helm. Faure liep ernstig hoofdletsel op, raakte in coma en moest geopereerd worden. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Vanwege dit incident moest El Guerrab vandaag op het matje komen bij het partijbestuur van LREM. Vandaag besloot hij uit de partij te stappen.

Ruzie

De twee politici kennen elkaar uit de Parti Socialiste waarvan El Guerrab jarenlang lid was, voordat hij vorig jaar overstapte naar LREM. Die overstap werd hem kwalijk genomen. Hij zegt dat hij al een jaar lang door Faure hierover wordt lastiggevallen en zelfs met de dood is bedreigd.

Waarom de ruzie vorige week zo uit de hand liep, is niet bekend. Bij de ruzie van vorige week zou Faure zijn oud-partijgenoot hebben uitgemaakt voor 'vuile schijtarabier'.

Na het incident zei El Guerrab op Facebook dat hij geen spijt heeft van de klappen die hij uitdeelde; "hoewel het me nu spijt dat ik fysiek heb gereageerd op zijn aanvallen, treft mij geen blaam".

STER Reclame