Topshelf in Arnhem sluit nu alweer de deuren Topshelf

Topshelf sluit binnen twee jaar na opening al zijn warenhuizen in Groningen en Arnhem, die gevestigd zijn in voormalige V&D-panden. Eerder dit jaar sloot het bedrijf al de vestiging in Nijmegen, minder dan een jaar na de opening. Daarmee is alleen de Alkmaarse vestiging nog open.

Volgens een woordvoerder groeide de omzet minder hard dan gedacht, terwijl de kosten hoog waren. Onderhandelingen over lagere huren met de verhuurders liepen op niets uit.

Het filiaal in Groningen sluit uiterlijk medio november. In Arnhem gaan de deuren in november of net voor de kerst dicht. Bij beide warenhuizen werken 35 mensen. Hun contracten lopen rond die tijd af.

Betere balans

De Alkmaarse vestiging blijft wel open. "Daar is een betere balans tussen de omzet en de kosten", aldus de zegsman.

Over de plannen die er waren voor nieuwe warenhuizen in Hoofddorp en Hilversum wil hij niets zeggen. "We concentreren ons nu op Alkmaar. We sluiten niet uit dat we in de toekomst een nieuw warenhuis openen."

In Amsterdam is vandaag aan het Rokin juist de eerste vestiging geopend van een nieuwe warenhuisketen in ons land, Hudson's Bay. De komende jaren wil het Canadese bedrijf twintig warenhuizen openen, vooral in voormalige panden van V&D. Dat warenhuis ging eind 2015 failliet.

STER reclame