Robin van Persie na de interland tegen Frankrijk
NOS VoetbalAangepast

Verbolgen Van Persie ontkent ernst knieblessure

Robin van Persie kan voorlopig niet in actie komen voor Fenerbahçe. Volgens de club heeft de aanvaller de voorste kruisband van zijn linkerknie ingescheurd, maar Van Persie zelf ontkent dat er sprake is van een ernstige blessure.

"De berichtgeving over mijn blessure is zonder mijn medeweten naar buiten gebracht. Ik heb slechts een kleine blessure, waar een gemiddelde hersteltijd van drie weken voor staat", laat Van Persie via een statement op Twitter weten.

"Dat is gebaseerd op de conclusies van diverse hoog aangeschreven knie-specialisten, de testen die ze gedaan hebben en het feit dat ik de wedstrijd heb kunnen uitspelen na het ontstaan van de blessure", voegt Van Persie daar nog aan toe.

Van Persie liep de blessure op in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Hij maakte na bijna twee jaar afwezigheid zijn rentree bij Oranje. "Ik kreeg een enorme zet toen ik wilde schieten. Daardoor sleepte mijn been over de grond", zei Van Persie na de 4-0 afstraffing door de Fransen.

"Niet prettig, die knie doet hartstikke veel pijn", sipte Van Persie. Hij hoopte toen nog dat de schade beperkt was gebleven tot een verrekking. De medische staf van Oranje concludeerde vrijdag dat Van Persie in ieder geval niet inzetbaar was tegen Bulgarije en stuurde hem terug naar Istanbul.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl