Een van de stapels brieven die werd gevonden Facebook

De brieven uit de Tweede Wereldoorlog die op het Centraal Station in Utrecht waren achtergelaten, zijn terug bij de eigenaar.

De 72-jarige Adriën Muller uit Brunssum verloor de brieven zondag toen hij onderweg was naar huis. Hij had de tas met brieven opgehaald bij zijn zus in Bilthoven. Hij wilde ze aan zijn dochter laten lezen. Op de terugreis dronk hij op het perron van station Utrecht Centraal een kopje koffie, maar toen zijn trein eraan kwam, vergat hij in de haast de tas.

Een stel uit Vught vond de brieven bij het bankje op perron 18. De man en vrouw zagen dat er in de tas tientallen brieven zaten die geschreven waren tussen 1942 en 1944. "We hebben in de trein een aantal enveloppen bekeken. We zagen meteen dat ze bijzonder waren", vertelt een van de vinders aan 1Limburg. Om de eigenaar op te sporen, plaatsten ze een oproep op Facebook. "We zijn blij dat het heeft geholpen."

Facebook

Via via werd Adriën Müller gevonden. De meeste brieven zijn geschreven door zijn ouders. Zijn vader werd als Duitse soldaat naar Rusland gestuurd, maar keerde niet terug. Zijn moeder bleef in Heerlen achter. Müller heeft zijn vader nooit gekend, hij werd in 1945 geboren.

Vanavond had Müller een ontmoeting met het stel uit Vught en kreeg hij zijn brieven weer terug. Hij is dolgelukkig, laat hij aan 1Limburg weten.

STER reclame