Demonstraties bij het staatsziekenhuis waar vorige maand zeker 160 kinderen overleden
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw tientallen kinderen overleden in een ziekenhuis in India

De Indiase politie doet onderzoek naar de dood van 49 jonge kinderen in een ziekenhuis in de staat Uttar Pradesh. In augustus werd al een onderzoek ingesteld naar een ander ziekenhuis in die staat, nadat daar zeker 160 kinderen in een maand waren overleden.

In dat ziekenhuis, het staatsziekenhuis in Gorakhpur, werd er rekening mee gehouden dat de kinderen waren overleden door een gebrek aan zuurstofflessen, dat was ontstaan door achterstallige betalingen. De lokale regering, die over de financiën van dat ziekenhuis gaat, ontkende dat.

De BBC meldt dat uit een rapport blijkt dat de medische staf ook in dit tweede ziekenhuis verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van zeker dertig baby's. Net als in het staatsziekenhuis stierven de kinderen daar door een zuurstoftekort.

Volgens de politie hadden de kinderen een aandoening waardoor ze geen lucht konden krijgen en hadden de medewerkers nagelaten om hun luchtpijp vrij te maken. Het is niet duidelijk waarom.

Hersenontsteking

Naast de dertig kinderen die aan een zuurstoftekort overleden, kwamen 19 andere baby's door andere oorzaken tijdens de geboorte om het leven.

In de arme regio in het noorden van India komt kindersterfte veel voor. Jaarlijks overlijden vele honderden kinderen aan de gevolgen van hersenontsteking, dat vooral baby's en ouderen treft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl