Hulpdiensten bij de aanval door hoornaars in Eindhoven
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Vier wandelaars in Eindhoven gewond door hoornaars

Vier mensen, die onafhankelijk van elkaar aan het wandelen waren, zijn vanavond in Eindhoven gewond geraakt toen ze werden aangevallen door hoornaars, grote wespen die gemeen kunnen steken. Volgens de gemeente Eindhoven zijn ze alle vier meer dan twintig keer gestoken. Voor de zekerheid blijven ze een paar uur in het ziekenhuis ter observatie.

Drie van de slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vierde was korte tijd vermist, maar bleek even later zelf naar het ziekenhuis te zijn gegaan. De hoornaars staken ook de hond van een van de wandelaars. Over het lot van die hond is niets bekend.

Nest weg

De hoornaars sloegen volgens Omroep Brabant toe aan de rand van een park. Woordvoerder René van den Nieuwenhof van de gemeente Eindhoven heeft nog geen idee waarom dat gebeurde. Wel heeft de gemeente de omgeving laten afzetten "Het nest van de wespen is gelokaliseerd; de dieren worden geruimd", zegt Van den Nieuwenhof.

Hoornaars, ook wel paardenwespen genoemd, kunnen 3,5 centimeter groot worden. De steek is voor mensen vervelend en vooral pijnlijk.

Advertentie via Ster.nl