Rafael Nadal in actie tegen Aleksandr Dolgopolov
NOS SportAangepast

Overtuigende Nadal wacht duel met revelatie Roeblev

Rafael Nadal is bij de US Open ten koste van Aleksandr Dolgopolov tot de kwartfinales doorgedrongen. De Spanjaard boekte met 6-2, 6-4, 6-1 zijn zevende zege in negen duels met de Oekraïense nummer 64 van de wereld. In de kwartfinales wacht hem een confrontatie met de Russische revelatie Andrej Roeblev, die dezer dagen in New York indruk maakt met zijn powertennis.

Dolgopolov stond voor de tweede keer in de achtste finales in New York, waarin hij net als zes jaar geleden de regerend nummer een van de wereld trof. Destijds bleek Novak Djokovic een maat te groot, nu gaf Nadal hem geen kans.

Nadal overtuigt tegen Dolgopolov op US Open

Dolgopolov toonde zich in de tweede set taai, maar werd bij 4-5 gebroken en was in het vervolg van de partij kansloos. De Oekraïner, die op 2-3 in de eerste set zijn enige twee breakpoints onbenut liet, zag na 101 minuten op het vijfde matchpoint van Nadal een backhand in het net gaan.

Van de pas 19-jarige Andrej Roeblev kan Nadal in de kwartfinales waarschijnlijk meer weerstand verwachten. De Rus heeft zich met indrukwekkend powertennis naar de laatste zestien geslagen en lijkt vooralsnog niet te stuiten.

De Rus versloeg David Goffin (ATP-14) met 7-5, 7-6 (5), 6-3 en boekte daarmee zijn tweede zege op een speler uit de topvijftien, nadat hij in de tweede ronde ook Grigor Dimitrov (ATP-9) al had overmeesterd.

Andrej Roeblev

De harde slagen van Roeblev gaven de doorslag tegen de niet fitte Goffin, die gedurende de partij steeds meer last van zijn ingetapete linkerknie kreeg.

Daardoor was Roeblev, die zijn vijfde grandslamtoernooi speelt en nog nooit verder kwam dan de tweede ronde, in de derde set heer en meester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl